TRABZON / YOMRA - Temel ve Kebire Çalık İmam Hatip Ortaokulu

e-Twinning

Ock

Projede görevli öğrenciler, gerek Canva programını kullanarak gerekse elle çizerek proje logolarını tasarladılar. Proje yürütücüsü Özge Arısoy Saraç, hazırlanan logolardan ‘Google Forms’ da anket hazırladı. Hazırlanan anket öğrencilerin oylamasına sunuldu. Anket sonuçlarına göre Ceylin Koç adlı öğrencimizin hazırladığı logo 1. gelmiş ve bu logo proje genel anketi için kurucu ortağa gönderilmiştir.

Ock

Avrupadaki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan ve ülkemizin 2009 yılında dâhil olduğu eTwinning; öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin artmasını, müfredatın daha verimli işlenmesini, okulda öğretmenler ve öğrenciler arasında işbirliğinin ve iletişiminin geliştirilmesini, teknolojinin doğru ve verimli kullanılmasını hedefleyen bir platformdur. Bu kapsamda ilimiz genelinde eTwinning proje farkındalığının artırılması amacıyla eTwinning proje oluşturma süreci ve yeniliklere ilişkin 18 Ocak 2024 tarihinde Trabzon Merkez Fen Lisesinde bir çalıştay düzenlenmiştir. Okulumuzun İngilizce öğretmenleri Özge Arısoy Saraç ve Önder Karakaya bu çalıştaya katıldı. Proje yazma, eTwinning Okulu başvurusu, Kalite etiketleri ve eSafet Label konuları hakkında bilgi edinildi.

Ock

Güzel gezegenimiz yaşanılabilen tek yerdir. Her gün artan insan nüfusu çevre kirliliğini artırmaktadır. Bugün en önemli sebebi geri dönüştürebilen atıklardan faydalanmamaktır. Bir plastik şişe atığı 450 yıldan fazla süre yok olmadan doğada bulunmaktadır. Tonlarca ağaç, kâğıt ve karton yapılmak üzere kesilmektedir.

Ock

Okulumuz İngilizce öğretmeni Özge ARISOY SARAÇ yürütücülüğünde ‘Our Planet Is The Security of Our Planet’ adlı projeye ortak olmuştur. Kurucu ortaklarımız Adana ilinden Mevlana Ortaokulu ve Romanya’dan The Secondary School of Santau’ dur.  Diğer ortaklarımız İspanya’dan ve İtalya’dan birer okul ve Türkiye’den de 3 farklı okuldur. Her ay etkinlikler yapmaktayız ve online toplantılar düzenlemekteyiz. Öğrenciler için de online webinarlar düzenlenmektedir. Okulumuzun eTwinning kulübünde yer alan 7. Ve 8. Sınıf öğrencileri projede yer almaktadır.